reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachní stehna na medu a pomerančích s červeným zelím na švestkách

Suroviny

  • kachní stehna francouzské kachny 5 ks
  • pomeranč 2-3 ks
  • med
  • kysané červené zelí 1 balení
  • bílé zelí 1 hlávka
  • cibule 1 ks
  • slanina
  • švestky
  • cukr
  • sůl
  • drcený kmín
  • kachní sádlo
  • brambory 500 g
  • vejce 3-4 ks
  • česnek
  • housky 5-6 ks
  • polohrubá mouka dle potřeby
  • mléko dle potřeby
  • zelená sekaná petrželka

Kachna: Kachní stehna omyjeme, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Naskládáme je do pekáče, přidáme kachní sádlo, mírně podlijeme vodou a přiklopené dáme péct do předehřáté trouby. Zhruba po hodině pečení přidáme na kolečka nakrájené oloupené pomeranče a vrátíme do trouby již odkryté. V momentě, kdy nám začne kachna pomalu zlátnout, polijeme medem a výpekem a necháme dopéct.

Červené zelí na švestkách: Na rozpálené kachní sádlo dáme zpěnit cibulku, v momentě, kdy začne zlátnout, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, a pak přidáme omyté kysané zelí, vše smícháme, osolíme, okmínujeme a necháme dusit

Hlávkové zelí: Na rozpálené kachní sádlo dáme zpěnit cibulku, po chvíli přidáme najemno nakrájenou slaninu. Mezitím nakrájíme na kostky bílou hlávku zelí a přidáme do kastrolu, osolíme, okmínujeme a necháme podlité dusit.

Bramborovo-česnekové knedlíky: Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupané rozmačkáme, přidáme sůl, vajíčko, česnek a hrubou mouku a vypracujeme bramborové těsto, které necháme chvilku odpočinout a potom vytvarujeme knedlík, který obalíme potravinovou fólií a dáme vařit do vody na 20 minut.

Karlovarské knedlíky: Nakrájíme si housky na kostičky, přidáme sůl, mouku, mléko s rozmíchanými žloutky a dobře promícháme s posekanou petrželkou. V suché misce vyšleháme se špetkou soli sníh z bílků a nakonec ho jemně vmícháme do těsta. Vytvarujeme knedlík, který opět obalíme v potravinové folii a dáme vařit do vody na 20 až 25 minut.

Zdroj: Pečená kachní stehna na medu a pomerančích s červeným zelím na švestkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachni-stehna-na-medu-pomerancich-s-cervenym-zelim-na-svestkach  [On-line 11.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.