reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant podávaný na jahodovém zrcadle s limetkovým nočkem z cream fresh

Suroviny

  • hořká čokoláda 300 g
  • smetana ke šlehání 200 g
  • vejce 5 ks
  • polohrubá mouka 4 lžíce
  • máslo 1/2 kostky
  • jahodový džem
  • zakysaná smetana
  • cukr
  • limetka
  • kondenzovaní mléko neslazené
  • kondenzované mléko sladké
  • žloutek 5 ks
  • rum 500 ml

Fondán: Rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo a za velice rychlého míchání přidáme vajíčka a mouku, necháme odpočinout na chladném místě, potom těsto vlijeme do formiček a pečeme tak, aby se utvořila křupaná krusta, ale dortík zůstal uvnitř tekutý – tzn. asi 20 minut.

Noček: Do smetany přidáme cukr a pár kapek limetkové šťávy, zamícháme a dáme ztuhnout do mrazáku

Vaječný likér: Mléko, žloutky, cukr a rum dáme do mixeru a smícháme. Podáváme chlazené

Zdroj: Čokoládový fondant podávaný na jahodovém zrcadle s limetkovým nočkem z cream fresh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-podavany-na-jahodovem-zrcadle-s-limetkovym-nockem-z-cream-fresh  [On-line 11.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.