Suroviny
- máslo 250 g
- trochu kakaa
- čokoláda 200 g
- cukr 200 g
- vejce 6 ks
- mouka 200 g
- pár lžic meruňkové marmelády
- šlehačka
Máslo s čokoládou si rozpustíme na vodní lázni –a necháme zchladnout. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku. Pomalu přimícháme čokoládu a vyšleháme. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Směs nalijeme do forem a dáme péct do vyhřáté trouby vyhřáté kolem 200 stupňů na asi 10 až 12 minut. Dezertní talířek ozdobíme meruňkovou marmeládou, která krásně kontrastuje s hořko-sladkou chutí čokolády.
Zdroj: Čokoládový fondant s meruňkovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-merunkovym-dipem [On-line 17.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář