Suroviny
- hořká čokoláda (70% kakaa) 200 g
- máslo 50 g
- vejce 5 ks
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- sůl
- maliny
- práškový cukr 2 lžíce
Čokoládu rozdrobíme na malé kousky a necháme i s máslem zcela rozpustit nad vodní lázní, přidáme špetku soli. V misce vymícháme žloutky s polovinou práškového cukru. Poté je vmícháme do rozpuštěné čokolády. Pak vyšleháme smetanu s druhou polovinou práškového cukru a opět přimícháme do již vzniklé hmoty. Ve třetí misce vyšleháme z bílků hustý sníh a pozvolna ho přimícháme do vzniklé hmoty. Na spodek sklenic dáme ovoce (borůvky, maliny, jahody a jiné), zalejeme čokoládovou pěnou a vršek opět ozdobíme ovocem, případně šlehačkou. Dáme vychladit do lednice.
Zdroj: Čokoládový mousse; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-mousse [On-line 07.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář