reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka s parmazánovo-švestkovým přelivem, gratinované brambory

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • parmazán 200 g
  • smetana na šlehání 1 kelímek
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • sušené švetsky
  • olivový olej
  • brambory 800 g
  • máslo
  • zelená petržel
  • máslo

Panenku nakrájíme na asi čtyřcentimetrové špalky. Osolíme a opepříme. Před podáváním zprudka osmažíme.

Přeliv: švestky nakrájíme na malé kousky a alespoň hodinu předem je namočíme do smetany a poté uvaříme na mírném ohni v hrnci. Postupně přidáváme parmazán a vaříme, dokud nebude sýr rozpuštěný. Následně směs rozmixujeme. Pokud je třeba, osolíme, přidáme pepř a chilli a celé krátce provaříme.

Syrové brambory nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou, doplníme kouskem másla, posypeme zelenou petrželí a necháme zapéct.

Zdroj: Panenka s parmazánovo-švestkovým přelivem, gratinované brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-parmazanovo-svestkovym-prelivem-gratinovane-brambory  [On-line 07.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.