Ingredience
- čokoládového prášku (polotovaru) nebo 1 čokoláda na vaření 80% 250 g
- čerstvé jahody 1 balení
- moučkový cukr 100 g
- mléko 250 ml
Postup:
1. Čokoládový prášek (směs na mousse) rozmixujeme s 250 ml mléka do tuhé hmoty a dáme na čtyři hodiny do ledničky.
2. Očištěné jahody nakrájíme a dáme do malého hrnce s trochou vody a povaříme doměkka. Přidáme moučkový cukr a rozmixujeme najemno. Přecedíme přes síto a dáme vychladit do ledničky. Servírujeme s čokoládovou pěnou.
Zdroj: Čokoládový mousse s jahodovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-mousse-s-jahodovou-omackou [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář