reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový perník

Suroviny

  • hladká mouka 340 g
  • kakao 1 lžíce
  • vejce 2 ks
  • kypřící prášek 1/2 sáčku
  • prášek do perníku 1/2 sáčku
  • krupicový cukr 220 g
  • mléko 250 ml
  • olej 100 ml
  • skořice 1/2 lžičky
  • bio citron 1 ks
  • sůl špetka

Poleva

  • máslo 50 g
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • čokoláda na vaření 2 tabulky
  • olej 100 ml

Mouku prosejeme přes cedník a tu smícháme dohromady s cukrem, kakaem, solí, kypřicím práškem, skořicí a práškem do perníku. Vejce rozšleháme s mlékem a smícháme se sypkou směsí. Potom přidáme olej a nastrouhanou kůru z omytého citronu. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a dáme péct na 30-40 minut při teplotě 180 stupňů. Hotový perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a přilejeme do ní smetanu a olej. Vše pečlivě rozmícháme, hotovu polevu namažeme na perník, který nakonec ozdobíme lentilkami.

Zdroj: Čokoládový perník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-pernik  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.