Suroviny
- hladká mouka 340 g
- kakao 1 lžíce
- vejce 2 ks
- kypřící prášek 1/2 sáčku
- prášek do perníku 1/2 sáčku
- krupicový cukr 220 g
- mléko 250 ml
- olej 100 ml
- skořice 1/2 lžičky
- bio citron 1 ks
- sůl špetka
Poleva
- máslo 50 g
- smetana ke šlehání 150 ml
- čokoláda na vaření 2 tabulky
- olej 100 ml
Mouku prosejeme přes cedník a tu smícháme dohromady s cukrem, kakaem, solí, kypřicím práškem, skořicí a práškem do perníku. Vejce rozšleháme s mlékem a smícháme se sypkou směsí. Potom přidáme olej a nastrouhanou kůru z omytého citronu. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a dáme péct na 30-40 minut při teplotě 180 stupňů. Hotový perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a přilejeme do ní smetanu a olej. Vše pečlivě rozmícháme, hotovu polevu namažeme na perník, který nakonec ozdobíme lentilkami.
Zdroj: Čokoládový perník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-pernik [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář