reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Couračka

Ingredience

  • kysané zelí 200 g
  • mléko 400 ml
  • smetana 200 ml
  • brambory 200 g
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • kmín 1 dávka

1. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky (kdo nerad moc kyselé, může je propláchnout). V mléce rozkvedláme mouku a přilijeme ho k zelí. Za častého míchání povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.

2. V jiném hrnci si se solí a kmínem uvaříme brambory. Dáme jen tolik vody, aby byly ponořené.

3. Do polévky přidáme k zelí uvařené brambory i s vodou, v níž se vařily, a smetanu. Promícháme a necháme přejít varem. Těsně před podáváním můžeme do polévky přidat máslo (není nutné).

Zdroj: Couračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/couracka [On-line 18.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.