Ingredience
- kysané zelí 200 g
- mléko 400 ml
- smetana 200 ml
- brambory 200 g
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- kmín 1 dávka
1. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky (kdo nerad moc kyselé, může je propláchnout). V mléce rozkvedláme mouku a přilijeme ho k zelí. Za častého míchání povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.
2. V jiném hrnci si se solí a kmínem uvaříme brambory. Dáme jen tolik vody, aby byly ponořené.
3. Do polévky přidáme k zelí uvařené brambory i s vodou, v níž se vařily, a smetanu. Promícháme a necháme přejít varem. Těsně před podáváním můžeme do polévky přidat máslo (není nutné).
Zdroj: Couračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/couracka [On-line 18.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář