Mrkvová polévka s bagetkou a olivovým patté
(4 porce)
- 4 velké mrkve
1 cibule
1 brambora
1,5 dl mléka
starší pečivo
150 g oliv taggiasche (nebo černých oliv)
čerstvá majoránka
olej extra virgin
sůl
Nakrájíme cibulku na jemno a mrkev na půlměsíčky. Na oleji orestujeme, poté přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, také chvilku povaříme a zalijeme vodou, aby zelenina byla zcela ponořená. Zaklopíme pokličkou a 30 minut vaříme.
Mezitím připravíme bagetky – v troubě na střední teplotu necháme plátky bagety vysušit, aby byly křupavé. Olivy s olivovým olejem a lístky majoránky rozmixujeme do krému. Dochutíme solí a patté namažeme na bagetky.
Polévku propasírujeme, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme ještě
5 minut.
Polévku podáváme s bagetkami s olivovou tapenádou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Crema-di-carota-con-crostini-di-taggiasche/
Poslední tip, trik či komentář