reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crema di carota con crostini di taggiasche

Mrkvová polévka s bagetkou a olivovým patté

(4 porce)

  • 4 velké mrkve
    1 cibule
    1 brambora
    1,5 dl mléka
    starší pečivo
    150 g oliv taggiasche (nebo černých oliv)
    čerstvá majoránka
    olej extra virgin
    sůl

Nakrájíme cibulku na jemno a mrkev na půlměsíčky. Na oleji orestujeme, poté přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, také chvilku povaříme a zalijeme vodou, aby zelenina byla zcela ponořená. Zaklopíme pokličkou a 30 minut vaříme.
Mezitím připravíme bagetky – v troubě na střední teplotu necháme plátky bagety vysušit, aby byly křupavé. Olivy s olivovým olejem a lístky majoránky rozmixujeme do krému. Dochutíme solí a patté namažeme na bagetky.
Polévku propasírujeme, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme ještě 
5 minut.
Polévku podáváme s bagetkami s olivovou tapenádou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Crema-di-carota-con-crostini-di-taggiasche/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.