reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème brûlée

Ingredience

  • smetana 600 ml
  • žloutky 6 kusů
  • vanilkový lusk 1 kus
  • třtinový cukr 150 g

1. Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna.

2. Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na sto stupňů pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu. Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

3. Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním crèmebrûléeposypeme lehce třtinovým cukrem a opálíme pomocí cukrářské flambovací pistole, aby se vytvořila křupavá krustička. Také ji můžeme zapéct v troubě pod grilem nebo existuje francouzský železný karamelizér (fer à caraméliser), který se nahřeje a přiloží k povrchu dezertu.

Zdroj: Crème brûlée; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee-5 [On-line 06.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.