reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème caramel

Suroviny

  • plnotučné mléko 200 ml
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • vejce 3 ks
  • cukr krupice 80 g
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • koňak 2 lžíce
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • cukr krupice na karamel 180 g

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Cukr na karamel vsypeme do rendlíku a na mírném ohni ho necháme roztavit na karamel. S cukrem zamícháme, až když začne zlátnout. Karamel vlijeme na dno zapékacích misek a necháme ho ztuhnout. Vejce rozklepneme do misky a metličkou prošleháme. V menším hrnci zahřejeme mléko se smetanou a oběma cukry. Když je směs teplá, čtvrtinu odebereme, za stálého míchání nalijeme na vejce a promícháme. Zbytek směsi přivedeme k varu, když směs začne vřít, stáhneme ji z ohně, za stálého míchání přilijeme k vaječné směsi a promícháme.

Připravenou směs nalijeme do zapékacích misek. Misky dáme na pekáč, přilijeme vroucí vodu tak, aby misky byly ponořené do tři čtvrtin své výšky. Pečeme jednu hodinu. Necháme dobře vychladit a před servírováním obkroužíme nožíkem hmotu od kraje misky a vyklopíme na talíř. Při servírování ozdobíme ovocem.

Zdroj: Crème caramel; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-caramel-0  [On-line 24.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.