reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Silný kuřecí vývar se zeleninou a libečkovými krutony

8−10 porcí

Vývar

  • 3 lžíce oleje
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší petržel
  • 2 plátky celeru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • kuřecí skelet a křídla
  • 3 litry vody
  • sůl

Na oleji opečeme nahrubo nakrájenou zeleninu s kořením, vložíme kuřecí kosti, opečeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu, zmírníme příkon tepla na minimum a pozvolna vaříme (táhneme) tři hodiny. Poté scedíme.

Polévka

  • 30 g vyuzeného špeku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2,5 l kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • sůl

Špek nakrájíme na malé kostičky, vypečeme, vmícháme zeleninu, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme zchladlým kuřecím vývarem, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Ochutíme česnekem utřeným se solí a muškátovým oříškem.

Na podávání

  • 20 g másla
  • 2 housky
  • snítka libečku

Na másle opečeme na kostky nakrájené housky, na závěr smícháme s nasekaným libečkem a podáváme k polévce.

Zdroj: Silný kuřecí vývar se zeleninou a libečkovými krutony; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1634-silny-kureci-vyvar-se-zeleninou-a-libeckovymi-krutony/  [On-line 26.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.