reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí stehýnko na bůčkovém lůžku, šťouchaný brambor s cibulkou

Suroviny

  • králičí stehna 5 ks
  • bůček 5 kousků
  • špek na prošpikování
  • mrkev 1 ks
  • petržel 1 ks
  • kus celeru
  • sádlo 2 lžíce
  • brambory 1 kg
  • cibule 1 ks
  • pepř
  • sůl

Králíka den před pečením prošpikujeme a uložíme do lednice. Pekáč si vymažeme sádlem a na dno nastrouháme kořenovou zeleninu. Na zeleninu vložíme králičí stehna a kusy bůčku, vše osolíme a opepříme. Pečeme zakryté (alobalem, druhým plechem či pekáčem), dvacet minut před koncem pečení odkryjeme a pečeme bez víka. Podléváme a upečeme dozlatova.

Brambory očistíme a dáme vařit. Po uvaření scedíme, přidáme máslo a cibulku a rozšťoucháme.

Zdroj: Králičí stehýnko na bůčkovém lůžku, šťouchaný brambor s cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralici-stehynko-na-buckovem-luzku-stouchany-brambor-s-cibulkou  [On-line 24.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.