reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka ze žítkovských hříbků

Suroviny

  • čerstvé nebo sušené hřiby
  • brambory 4 ks
  • mrkev 1 ks
  • petržel 1 ks
  • kus celeru
  • naložená a okořeněná kořenová zelenina 1-2 lžíce
  • libeček
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na jíšku
  • máslo na jíšku

Hřiby spaříme horkou vodou. Scedíme a dáme do hrnce. Přidáme nakrájené brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu, libeček a dáme vařit. Jíšku si připravíme z másla a mouky. Necháme chvíli vychladnout a poté ji zamícháme do polévky. Bramboračku okořeníme např. majoránkou a česnekem a můžeme podávat.

Zdroj: Polévka ze žítkovských hříbků; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-ze-zitkovskych-hribku  [On-line 24.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.