Suroviny:
- dančí hřbet
- sůl, pepř
- olivový olej
- tyrolský špek
- šalotka
- kmín
- lišky
- noky
- mletá paprika
- smetana
- zvěřinový vývar
- výpeček z kostí
- zelené fazolky
- petržel
- parmazán
- máslo
- hl. mouka
- tymián
Na olivovém oleji prudce opečeme posolený a opepřený hřbet, přidáme špek a šalotku. Dáme na 10 minut do trouby na 75 minut. Přidáme zelenou fazolku.
Na sos opečeme nakrájený špek s cibulkou, kmínem a tymiánem. Přidáme nasekané lišky, přisolíme, přidáme papriku a orestujeme. Přidáme výpeček, nebo zvěřinový vývar, máslo s moukou, smetanu a povaříme.
Na oleji orestujeme noky a přidáme petrželku a parmazán.
Zdroj: DANČÍ HŘBET S LIŠKAMI NA TYROLSKÉM ŠPEKU A PETRŽELOVÉ NOČKY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 20.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář