Suroviny:
- 1 kg daňka – plecko
- 2 mrkve, 1 petržel, čtvrt celeru
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- 100 g špeku
- 6 celých pepřů
- 5 jalovců
- 5 nových koření
- 1 bobkový list
- sůl
- 3 dcl červeného vína
- 1 dcl vody nebo vývaru
- perník na strouhání
- citron
- ocet
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce malinové marmelády
- čerstvé maliny
- sekané mandlepůl kapusty8 brambor vařených strouhaných
- sůl
- bramborová moučka
- strouhanka
- olej
Maso pokrájíme na kusy, osolíme, dáme na olej a zprudka opečeme.
Do výpeku dáme špek, kořenovou zeleninu a cibuli, veškeré koření. Restujeme, přidáme maliny, marmeládu, víno, vodu. Dusíme do měkka. Zahustíme strouhaným perníkem.
Kapustu povaříme ve vodě s octem, solí, cukrem.
Vařené strouhané brambory smícháme s moučkou, vytvoříme kuličky, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme do zlatova.
Zdroj: Daněk načerno na malinách s kapustou a bramborovými kroketami; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář