reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Datlový dortík

Ingredience

  • vypeckované datle 125 g
  • máslo 100 g
  • třtinový cukr 50 g
  • sůl 1 špetka
  • půl vanilkového lusku 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • hladká mouka 50 g
  • půl lžičky prášku do pečiva 1 dávka

omáčka:

  • třtinový cukr 170 g
  • šlehačka 220 ml
  • golden syrup 1 lžíce
  • black treacle sirup 1 lžíce

1. Datle dejte do mísy a zalijte horkou vodou. Nechte vychladnout a za pomoci mixéru vytvořte pyré. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů. V misce pak utřete cukr se solí a vanilkovým extraktem, přidejte vejce a datlové pyré. K tomu přisypte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Směs pak rozdělte do šesti formiček na muffiny vymazaných máslem a pečte dvacet minut. Servírujte ještě teplé s velkým množstvím karamelové omáčky.

2. K přípravě karamelové omáčky si připravte pánvičku, na kterou dáte cukr s máslem a polovinou balení šlehačky. Přiveďte za stálého míchání k varu, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak přimíchejte Golden Syrup a Black Treacle. Lehce zvyšte teplotu, promíchejte a směs nechte probublat po dobu zhruba dvou až tří minut, dokud nezíská bohatou karamelovou barvu. Sundejte pánev z plotny a přidejte zbytek šlehačky.

Zdroj: Datlový dortík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/datlovy-dortik [On-line 21.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.