Ingredience
- kuřecí maso (prsa) 750 g
- vepřové maso (kýta, kotlety, krkovice) 750 g
na marinádu:
- vejce 2 kusy
- hořčice 1 lžíce
- worcesterová omáčka 2 lžičky
- sůl 2 lžičky
- majoránka 2 lžičky
- tymián 1 špetka
- mletý pepř dle chuti 1 dávka
- kmín drcený 1 dávka
- česnek 5 stroužků
- solamyl 2 lžíce
Plátky masa po obvodu nařízneme a naklepeme. Ze všech ostatních surovin připravíme směs, do které maso naložíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a dva dny necháme v ledničce rozležet. V den přípravy rozehřejeme olej a řízky na něm důkladně z obou stran opečeme. Děkanské řízky podáváme s vařenými brambory a čerstvou sezonní zeleninovou oblohou.
Zdroj: Děkanské řízky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dekanske-rizky [On-line 13.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář