reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Děkanské řízky

Ingredience

  • kuřecí maso (prsa) 750 g
  • vepřové maso (kýta, kotlety, krkovice) 750 g

na marinádu:

  • vejce 2 kusy
  • hořčice 1 lžíce
  • worcesterová omáčka 2 lžičky
  • sůl 2 lžičky
  • majoránka 2 lžičky
  • tymián 1 špetka
  • mletý pepř dle chuti 1 dávka
  • kmín drcený 1 dávka
  • česnek 5 stroužků
  • solamyl 2 lžíce

Plátky masa po obvodu nařízneme a naklepeme. Ze všech ostatních surovin připravíme směs, do které maso naložíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a dva dny necháme v ledničce rozležet. V den přípravy rozehřejeme olej a řízky na něm důkladně z obou stran opečeme. Děkanské řízky podáváme s vařenými brambory a čerstvou sezonní zeleninovou oblohou.

Zdroj: Děkanské řízky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dekanske-rizky [On-line 13.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.