reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Demi-glace

  • 3 kg telecích nebo hovězích kostí
  • 1 dl oleje
  • 400 g cibule
  • 400 g celeru
  • 400 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 60 g rajčatového protlaku
  • ½ litru červeného vína
  • 3 l vody
  • snítky plocholisté petržele a tymiánu
  • hrst divokého koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)

Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninu (pouze ji omyjeme, kartáčkem vydrhneme, ale neloupeme) a nasekané kosti do zlatohnědé barvy, osmahneme koření, zarestujeme rajský protlak, zalijeme vínem, vodou a zvolna vaříme alespoň šest hodin, lépe déle. Vývar scedíme a redukujeme do omáčkové konzistence. Uchováme v chladu, chladné demi glace je ještě hustší, má hustou medovou konzistenci. Můžeme jej zavakuovat nebo po kostičkách zamrazit a podle potřeby odebírat.

Zdroj: Demi-glace; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1154 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.