reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Silný hovězí vývar z hrudí

  • 1 kg hovězího hrudí
  • ½ kg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček nového koření
  • 12 kuliček celého pepře
  • 6 bobkových listů
  • olej
  • sůl

Hovězí hrudí nasekáme a zeleninu nakrájíme nahrubo. Cibuli a česnek neloupeme, česnek jen rozkrojíme nebo rozmáčkneme. Vše osmahneme na oleji, přidáme koření, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, trochu osolíme, zmírníme příkon tepla a táhneme alespoň tři hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu na povrchu. Vývar scedíme přes jemný cedník nebo plátýnko, dochutíme solí, popřípadě mletým pepřem, maso očistíme z kostí a nakrájíme. Podáváme s celestýnskými nudlemi a na skus vařenou zeleninkou nebo vmícháme vejce či jakoukoliv jinou vložku (noky, nudle, játrová rýže, játrové knedlíčky atd.)
celestýnské nudle

  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 150 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky oleje
  • máslo na opečení

na skus vařená zelenina podle chuti (kořenová, hrášek, pórek…)

Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, tymiánem, rozetřeným česnekem se solí, přidáme olej a necháme deset minut odstát.
Na vymaštěné pánvi máslem pečeme tenké palačinky, které krájíme na krátké nudle, asi 5 × 0,5 cm.

Zdroj: Silný hovězí vývar z hrudí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1153 [On-line 07.12.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


pět + 5 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.