Suroviny:
Bílkové pusinky
- 3 bílky
- 200 g moučkového cukru
Z uvedeného množství cukru ponecháme tři lžíce stranou.
Větší část cukru vyšleháme s bílky v hustý tuhý sníh. Když je hotový, vmícháme stěrkou zbylé tři lžíce. Sníh naplníme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pusinky. Sušíme v troubě při 55 °C dokud nejsou zcela tvrdé. Podle velikosti pusinek to trvá i čtyři hodiny. Nízká teplota zaručí, že budou pusinky tvrdé, nenafouknou se a nemají uvnitř vzduchové bubliny.
Krém
- 3 žloutky
- 5 lžic krupicového cukru
- 5 lžic směsi lesního ovoce
Nad vodní lázní vyšleháme žloutky a krupicový cukr do pěny, poté vmícháme ovoce, rozmixujeme a dáme vychladit.
Na podávání
- jahody, ostružiny, maliny
- bazalková zmrzlina
- drcené máslové sušenky
Na talíř servírujeme pusinky s krémem, ozdobíme čerstvým ovocem, bazalkovou zmrzlinou a posypeme drcenými máslovými sušenkami.
Zdroj: Dezert Pavlova; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1782-dezert-pavlova/ [On-line 04.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář