reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dezert Pavlova

Suroviny:

Bílkové pusinky

  • 3 bílky
  • 200 g moučkového cukru

Z uvedeného množství cukru ponecháme tři lžíce stranou.

Větší část cukru vyšleháme s bílky v hustý tuhý sníh. Když je hotový, vmícháme stěrkou zbylé tři lžíce. Sníh naplníme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pusinky. Sušíme v troubě při 55 °C dokud nejsou zcela tvrdé. Podle velikosti pusinek to trvá i čtyři hodiny. Nízká teplota zaručí, že budou pusinky tvrdé, nenafouknou se a nemají uvnitř vzduchové bubliny.

Krém

  • 3 žloutky
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 5 lžic směsi lesního ovoce

Nad vodní lázní vyšleháme žloutky a krupicový cukr do pěny, poté vmícháme ovoce, rozmixujeme a dáme vychladit.

Na podávání

  • jahody, ostružiny, maliny
  • bazalková zmrzlina
  • drcené máslové sušenky

Na talíř servírujeme pusinky s krémem, ozdobíme čerstvým ovocem, bazalkovou zmrzlinou a posypeme drcenými máslovými sušenkami.

Zdroj: Dezert Pavlova; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1782-dezert-pavlova/  [On-line 04.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.