Ingredience
- nízký roštěnec 1 kg
- červená cibule 5 kusů
- anglická slanina 4 plátky
- dijonská hořčice 5 lžiček
- troška hladké mouky 1 dávka
- olej 1 dávka
- hovězí vývar 1 l
- rýže (směs s divokou rýží) 500 g
- sůl a pepř 1 špetka
Hovězí roštěnou osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a zaprášíme moukou. Maso orestujeme na oleji z obou stran.Cibuli se slaninou nakrájíme na kostičky a orestujeme v litinovém hrnci.Přidáme maso a ještě jednu lžičku dijonské hořčice.Zalijeme hovězím vývarem a pečeme kolem dvou hodin v rozehřáté troubě na 220°C. Doděláme šťávu – v případ potřeby zahustíme, nebo zředíme a omáčku dochutíme. Podáváme s vařenou nebo dušenou divokou rýží.
Zdroj: Dijonská hovězí roštěná; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dijonska-hovezi-rostena [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář