reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dobrota našich předků

Suroviny

  • dýně Hokkaido 1 ks
  • cibule 1 ks
  • cuketa 1 ks
  • větší mrkev 1 ks
  • bílý pepř 1 špetka
  • sůl 1 lžička
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • skořice 1 špetka
  • koriandr (není nutný)
  • zeleninový bujón 1 kostka
  • kokosové mléko 200 ml
  • olej na smažení

Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme napůl a ze středu odstraníme semínka. Poté očistíme nožem a nakrájíme na kostičky. Dýně Hokkaidóse nemusí loupat. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Poté můžeme přidat na kostičky nakrájenou mrkev, oloupanou a nakrájenou (nastrouhanou) cuketu, nakonec přidáme předpečenou dýni a orestujeme. Při míchání přidáme koření a lehce osmažíme. Po chvíli zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme do změknutí.

Poté ručním mixérem rozmixujeme na jemné pyré, část dýně (mrkve) si necháme stranou a přidáme ji do polévky při servírování. Přidáme kokosové mléko a důkladně promícháme. Polévku podle potřeby dochutíme solí, pepřem, muškátem, skořici, možno dodat i trochu koriandru. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a lžičkou kokosového mléka.

Zdroj: Dobrota našich předků; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dobrota-nasich-predku  [On-line 18.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.