reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí játrová paštika s cibulovým chutney

Suroviny

  • vepřová plec 500 g
  • vepřový bok 500 g
  • vepřová játra 500 g
  • cibule 2 ks
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • pepř 100 g
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • skořice
  • vejce 2 ks

Cibulové chutney:

  • cukr krupice 250-300 g
  • červená cibule 300 g
  • bílá cibule 300 g
  • rozinky 100 g
  • červený vinný ocet 150 ml
  • červené víno 150 ml
  • mletý zázvor 2 lžičky
  • česnek 2 stroužky
  • skořice 1 špetka
  • kari nebo kurkuma
  • jablko 1 ks
  • sůl
  • pepř

Plec a bok pečeme v troubě 30 minut. Předpečené maso poté pomeleme dvakrát spolu s cibulí, česnekem a syrovými játry. Přidáme vejce a zbytek ingrediencí dle chuti. Poté směs nalijeme do formy na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů asi 30 minut. Podáváme s pečivem a cibulovým chutney (čatní). Paštiku je dobré před podáváním upéct 24 hodin dopředu, aby opravdu dobře ztuhla.

Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké měsíčky. Nakrájené suroviny vložíme do kastrolu, zasypeme polovinou krupicového cukru a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a cibule nezačne lehce karamelizovat. Podlijeme trochou vody a dusíme, dokud cibule i jablka nezměknou (asi 10-15 minut), přilijeme ocet, červené víno, přidáme opláchnuté rozinky, mletý zázvor, prolisovaný česnek, koření, špetku skořicea zbylý cukr. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, když je čatní dostatečně husté, dochutíme solí.

Zdroj: Domácí játrová paštika s cibulovým chutney; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika-s-cibulovym-chutney  [On-line 02.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.