reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí játrová paštika s domácí houstičkou

Suroviny
Paštika:

  • drůbeží játra 500 g
  • mleté nové koření 1 lžička
  • cibule 1 ks
  • sladká mletá paprika 1 lžička
  • vepřové sádlo nebo máslo 2 lžíce
  • česnek 4 stroužky
  • majoránka 1 lžička
  • pár kuliček jalovce
  • bílé víno/ koňak 3 lžíce
  • rohlík 1 ks
  • trochu mléka
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř

Domácí housky:

  • hladká mouka 500 g
  • sádlo 1 lžíce
  • droždí 1 kostka
  • sůl

Nejdříve vložím očištěná a odblaněná játra na půl dnedo marinády z vína nebo koňaku a koření, aby játra nasákla vůní a chutí přísad.

Na pánvičce na tuku osmažím cibulku do zlatova, přidám marinovaná játra a restuji. Ne moc dlouho, aby neztvrdla. Rozmixuji, dochutím solí a pepřem, popřípadě bylinkami.

Rohlík, namočený v mléce, rozmixuji zároveň s játry. Nechám v ledničce aspoň do druhého dne ztuhnout.

Domácí housky: Z uvedených ingrediencí a vody zadělám těsto, které nechám vykynout. Poté upletu housky, které nechám ještě dále na plechu chvilku kynout a upeču je za asi dvacet minut dozlatova.

Zdroj: Domácí játrová paštika s domácí houstičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika-s-domaci-houstickou  [On-line 08.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.