Suroviny
- vepřová játra 300 g
- sůl
- vejce 2 ks
- mletá sladká paprika
- pepř
- sádlo 250 g
- cibule 2 ks
- nové koření 6 kuliček
- bobkový list 3-4 ks
Játra odblaníme, nakrájíme a hodinu vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření. Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, přidáme vajíčka a usmažíme je. Vše s játry umixujeme. Přidáme trochu vývaru z jater. Osolíme, opepříme. Za tepla dáváme do sklenic a necháme vychladnout a ztuhnout.
Zdroj: Domácí játrová paštika s toastovým chlebem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika-s-toastovym-chlebem [On-line 09.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář