Ingredience
- půl kuřete 1 dávka
- kuřecí játra 200 g
- cibule 1 kus
- rohlíky 2 kusy
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- kus celeru 1 dávka
- česnek 1 stroužek
- kousek másla 1 dávka
- mléko dle potřeby 1 dávka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- vejce 1 kus
- majoránka 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuře uvaříme se zeleninou. Když je vše měkké, zeleninu naporcujeme a vrátíme do polévky.
2. Na knedlíčky použijeme rozmixovaná játra, v mléce namočený vymačkaný rohlík, rozpuštěné máslo a jedno rozklepnuté vejce. Hmotu zahustíme strouhankou (pokud je třeba), přidáme kuřecí játra, pokrájenou cibuli, drcený česnek, sůl, pepř a majoránku. Vytvarujeme knedlíčky, které asi čtvrt hodiny vaříme v polévce, kam ke konci ještě přidáme uvařit nudle. Pokud chceme, nudle i knedlíčky můžeme uvařit zvlášť.
Zdroj: Domácí knedlíčková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-knedlickova-polevka [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář