reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí omeleta z kysané smetany s ovocem

5−6 porcí

Famózní dezert připravený jako „minutka“. Dělá se bezprostředně před podáváním. Osvěžující sladká tečka za vynikajícím menu.

Omeleta

  • 3 lžíce kysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 20 g kypřicího prášku
  • 30 g krystalového cukru
  • 30 g vanilkového cukru
  • máslo nebo olej na pečení
  • jahodový nebo brusinkový džem
  • 50 g krystalového cukru na posypání

Ovocný salát

  • 100 g ananasu z kompotu bez nálevu
  • 100 g mandarinek z kompotu bez nálevu
  • 1 kiwi
  • 1 jablko
  • 100 g hroznového vína
  • sušené brusinky a rozinky

Nejprve si připravíme ovocný salát. Ovoce nakrájíme na malé kostičky a smícháme se sušenými brusinkami a rozinkami.

Smetanu, vejce, mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem zlehka promícháme a vlijeme na rozehřátou pánev (s kovovým nebo odnímatelným uchem) s máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C dorůžova.

Ještě teplou omeletu potřeme džemem, do střední třetiny poklademe ovocem, přeložíme, strany přeložíme a překlopíme na talíř.

Omeletu zasypeme krystalovým cukrem a rozpáleným železem vytvoříme přes omeletu mřížky – cukr krásně zkaramelizuje.

Podáváme se zakysanou smetanou a mandlovými plátky.

Zdroj: Domácí omeleta z kysané smetany s ovocem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1050 [On-line 18.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.