Ingredience
- kachní játra 800 g
- cibule 2 kusy
- malé máslo 1 kus
- česnek 4 stroužky
- červené víno 150 ml
- čerstvý tymián 1 dávka
- brusinky dle chuti 1 dávka
- mandle 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
Játra s cibulkou orestujeme na másle (množství zvolíme podle toho, jak chceme mít paštiku tučnou, jemnou a vláčnou). Poté rozmixujeme. Ochutíme uvedeným kořením, přidáme brusinky a kousky mandlí, které jsme rozdrtili paličkou v mikrotenovém sáčku. Hmotu nandáme do misek a dáme na tři hodiny ztuhnout do lednice. Podáváme s pečivem a brusinkami.
Zdroj: Domácí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-1 [On-line 19.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář