- 1 kg drůběžích jater
1 salátová světlá cibule
2 stroužky česneku
250 g másla
0,4 l smetany
0,3 l portského
lanýžový olej
sůl, pepř
Chléb nebo bagetky
Máslo a smetanu ohřejeme na sporáku. Játra očistíme a orestujeme na másle
společně s cibulí a česnekem. Vše vložíme do mixeru. Na pánev, kde se restovala
játra přidáme portské a zredukujeme ho na 1/3. Připravené víno přidáme k játrům
a vše společně vymixujeme do hladka. Přidáme lanýžový olej a dochutíme solí a pepřem.
Paštiku propasírujeme přes jemné síto do kameninové nádoby a necháme vychladit.
Podáváme s opečeným chlebem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/412-domaci-pastika-z-drubezich-jater-sa-portskym/
Poslední tip, trik či komentář