reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika z krůtích jater

Ingredience:

  • 500 g mražených nebo čerstvých krůtích jater
  • 1 kelímek 30% šlehačky
  • 100–150g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 kávová lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu
  • 1 kávová lžička sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
  • 3 kávové lžičky rybízové nebo brusinkové marmelády
  • plátkové mandle
  • sušené brusinky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na hlubší pánvi si zpražíme na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme pokrájená a očištěná krůtí játra, chvíli necháme opékat, přidáme tymián, rozmarýn a pepř. Zhruba po třech minutách přilijeme půlku smetany a necháme zlehka 5 minut provařit, ke konci přidáme marmeládu a vypneme.

Směs necháme chvíli vychladnout a přidáme změklé máslo, zbytek smetany a sůl. Ponorným mixérem vše rozmixujeme, dále přidáme nasekané brusinky a mandle, promícháme. Dle chuti dosolíme, opepříme, můžeme přidat trochu másla nebo smetany, kdyby se nám zdála příliš hustá. Paštiku plníme do misek nebo plastových krabiček (můžeme i zamrazit).

Podáváme s čerstvým chlebem nebo bílou křupavou bagetkou.

Zdroj: Domácí paštika z krůtích jater; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-z-krutich-jater  [On-line 26.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.