reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husa pečená s jablky a jablečným zelím

Potřebujeme:

  • 1 husa,
  • 1 jablko,
  • 1 cibuli,
  • snítku tymiánu,
  • sůl, pepř

Jablečné zelí:

  • vývar z koření (bobkový list, nové koření, jalovec a voda),
  • červené zelí,
  • jablečné pyré ze tří jablek,
  • jablečný džus,
  • máslovou jíšku,
  • vinný ocet,
  • cukr, sůl

Husu očistíme, naplníme jablky, cibulí a tymiánem. Posypeme solí, tymiánem a vložíme do trouby. Pečeme prsíčky dolu při 150 °C 45 minut, pak ji podlijeme a pečeme 11/2 hodiny.
Potom husu otočíme a pečeme ještě 1 hodinu.

Mezitím si připravíme zelí: Do kastrolu dáme nakrájené zelí. Zalijeme jablečným džusem, kořenícím svarem a vinným octem. Přidáme cukr, sůl a dusíme 30 minut. Do podušeného zelí přidáme pyré, jíšku a dusíme dalších 20 minut.

Z trouby vyndáme husu. Šťávu vyrestujeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a necháme převařit. Na ozdobu ještě zkramelizujeme jablka.

Zdroj: Husa pečená s jablky a jablečným zelím; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/husa-pecena-s-jablky-a-jablecnym-zelim-25-11-2014.html [On-line 26.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.