Suroviny
Na těsto:
- hladká mouka 200 g
- sůl
- olivový olej
- vejce 2 ks
Na omáčku:
- sůl
- červená paprika 3 ks
- pepř
Na náplň:
- ricotta 1 ks
- žloutek 1 ks
- muškátový oříšek špetka
- sůl
- pepř
- máslo kousek
- šalvěj
Nejprve si připravíme nudlové těsto. Do hladké mouky si uděláme důlek a vyklepneme dvě vejce. Přidáme olivový olej a sůl. Vidličkou pomalu zapracujeme do mouky vajíčka. Následně již pokračujeme rukou. Hotové těsto necháme v potravinářské fólii odpočinout asi 30 minut.
Mezitím si uděláme náplň. Do misky dáme ricottu, přidáme žloutek, dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Dobře promícháme.
Odpočinuté těsto rozválíme na tenké pláty. Vykrojíme si požadovaný tvar ravioly a na těsto položíme náplň. Když vypotřebujeme celou náplň, přikryjeme další vrstvou těsta. Prsty vytlačíme vzduch a vrstvy přitlačíme k sobě. Ravioly můžeme vykrojit nožem nebo vykrajovátkem a vidličkou udělat vlnky. Ravioly vaříme v silně osolené vodě asi tři minuty, než vyplavou na hladinu.
Na přeliv si spaříme papriky, aby se oddělila slupka od dužiny, kterou pokrájíme a necháme na pánvi opéct, až se rozvaří na hustou omáčku. Na druhé pánvi si rozpustíme máslo, a na něm si osmahneme lístky čerstvé šalvěje.
Uvařené ravioly vytáhneme z vody a vhodíme na pánev s máslem a šalvějí, můžeme přidat i trochu škrobové vody, v níž se vařily. Nandáme na talíř a můžeme servírovat s omáčkou a podle chuti posypat parmazánem.
Zdroj: Domácí ravioly s ricottou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-ravioly-s-ricottou [On-line 03.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář