Ingredience
- tagliatelle (čerstvé domácí, připravené z 500 g hladké mouky a 5 vajec) 1 dávka
- vepřová panenka 500 g
- baby špenát 400 g
- smetana 300 ml
- cibule 1 kus
- anglická slanina 30 g
- kousek chilli papričky 1 kus
- parmazán 1 dávka
- troška jíšky 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Vepřovou panenku očistíme a naložíme podle chuti do marinády (olivový olej, sůl, pepř, bylinky). Necháme minimálně na 2 hodiny marinovat v lednici, pak pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím si na trošce oleje necháme zesklovatět cibulku a orestujeme slaninu, přidáme najemno nakrájenou část chilli papričky. Poté přidáme očištěný špenát, podlijeme trochou zeleninového vývaru a necháme 10 minut podusit. Jakmile špenát změkne, zalijeme smetanou a necháme opět chvíli povařit. Celou omáčku pak dochutíme solí a pepřem podle chuti, zahustíme trochou jíšky a necháme ještě tři minuty povařit. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a vaříme na skus (maximálně 10 minut), slijeme a ještě teplé vmícháme do omáčky. Podáváme doplněné vepřovou panenkou a ozdobené parmezánem.
Zdroj: Domácí tagliatelle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-tagliatelle [On-line 09.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář