reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí tagliatelle

Ingredience

  • tagliatelle (čerstvé domácí, připravené z 500 g hladké mouky a 5 vajec) 1 dávka
  • vepřová panenka 500 g
  • baby špenát 400 g
  • smetana 300 ml
  • cibule 1 kus
  • anglická slanina 30 g
  • kousek chilli papričky 1 kus
  • parmazán 1 dávka
  • troška jíšky 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Vepřovou panenku očistíme a naložíme podle chuti do marinády (olivový olej, sůl, pepř, bylinky). Necháme minimálně na 2 hodiny marinovat v lednici, pak pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím si na trošce oleje necháme zesklovatět cibulku a orestujeme slaninu, přidáme najemno nakrájenou část chilli papričky. Poté přidáme očištěný špenát, podlijeme trochou zeleninového vývaru a necháme 10 minut podusit. Jakmile špenát změkne, zalijeme smetanou a necháme opět chvíli povařit. Celou omáčku pak dochutíme solí a pepřem podle chuti, zahustíme trochou jíšky a necháme ještě tři minuty povařit. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a vaříme na skus (maximálně 10 minut), slijeme a ještě teplé vmícháme do omáčky. Podáváme doplněné vepřovou panenkou a ozdobené parmezánem.

Zdroj: Domácí tagliatelle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-tagliatelle [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.