reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí tlačenka

  • 1 kg vepřové plece
    300 g vepřového bůčku
    100 g vepřových jater
    150 g vepřových kůží
    2 cibule
    sádlo
    mletý zázvor
    mletý bílý pepř
    česnek
    muškátový květ
    majoránka
    sůl
    sáčky na tlačenku
    provázek

Maso a játra uvařené téměř do měkka nakrájíme na kostky a uvařené kůže ještě za tepla najemno umeleme. Vše smícháme dohromady s trochou vývaru z masa a kůží a cibulí orestovanou na sádle. Zázvoru, pepře, prolisovaného česneku, muškátového květu, soli a majoránky přidáme do směsi více, protože po ztuhnutí nebude chuť tak výrazná, a vše naplníme do tlačenkových sáčků. Dobře zavážeme a vaříme asi 90 minut při 85 °C. Pak tlačenku opláchneme, propícháme jehlou, aby mohla unikat mastnota, a necháme v chladu, dokud zcela neztuhne, což může trvat až 20 hod. Během tuhnutí nezapomeneme tlačenku otáčet, aby se koření neusadilo na jedné straně. Podáváme s octem a cibulí a samozřejmě čerstvým chlebem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/351-domaci-tlacenka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.