reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí zmrzlina, Obližprst

Ingredience
na korpus koláče:

  • vejce 5 kusů
  • moučkový cukr 100 g
  • kakao 2 lžíce
  • polohrubá mouka 100 g
  • kypřící prášek 1 sáček
  • olej 50 ml

na krém:

  • žloutek 5 kusů
  • mléko 2 dl
  • hladká mouka 2 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • máslo 250 g
  • čokoládová poleva 1 dávka
  • strouhané ořechy 1 hrst

na domácí zmrzlinu:

  • smetana 1 kelímek
  • žloutek 3 kusy
  • kakao 1 dávka

1. Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.

2. Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.

3. Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, případně posypeme strouhanými ořechy.

4. Na výrobu zmrzliny si odlejeme třetinu smetany do mísy, přidáme 3 žloutky, rozšleháme, přidáme kakao a promícháme. Zbytek smetany zahřejeme a pomalu přiléváme připravenou směs. Zmírníme plamen, necháme prohřát a poté necháme vychladit.

Zdroj: Domácí zmrzlina, Obližprst; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-zmrzlina-oblizprst [On-line 20.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.