Ingredience
- bílky 4 kusy
- vanilkový lusk 1 kus
- žloutek 6 kusů
- krystalový cukr 110 g
- smetana ke šlehání 2 kusy
- lesní ovoce 1 dávka
1. Nejprve si ušleháme tuhý sníh z bílků a dobrou šlehačku. Žloutky s cukrem šleháme ve vodní lázni, až zpění a zhoustnou, poté odstavíme a už se šlehačem pokračujeme další tři minuty. Nyní přidáme sníh a vyšlehanou šlehačku a hmotu dáme chladit do mrazáku. Zmrzlina je po osmi hodinách mražení hotová.
2. Lesní ovoce dáme do kastrůlku a zahřeje na požadovanou teplotu.
3. Kopeček zmrzliny podáváme přelitý horkým ovocem.
Zdroj: Domácí zmrzlina, ovoce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-zmrzlina-ovoce [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář