reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí zmrzlina s opilou hruškou

Ingredience

  • jahody 1 dávka
  • meruňky 1 dávka
  • broskve 1 dávka
  • cukr 1 dávka
  • hrušky 5 kusů
  • červené víno 150 ml
  • skořice 1 lžička
  • lístky meduňky 1 dávka

1. Čerstvé jahody, meruňky a broskve rozmixujeme. Přidáme cukr (množství podle chuti), ovocnou směs přelejeme do nádoby a necháme zamrazit.

2. Hrušky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a dáme do rendlíku, kam přidáme víno, koření a cukr. Zahříváme, ale nevaříme. Asi deset minut udržujeme teplotu těsně pod bodem varu. Poté hrušky vyjmeme a zbytek šťávy svaříme. Touto omáčkou hrušky polejeme až na servírovacím talíři, kam přidáme zmrzlinu. Dezert podáváme s čerstvou meduňkou.

Zdroj: Domácí zmrzlina s opilou hruškou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-zmrzlina-s-opilou-hruskou [On-line 23.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.