Ingredience
- jahody 1 dávka
- meruňky 1 dávka
- broskve 1 dávka
- cukr 1 dávka
- hrušky 5 kusů
- červené víno 150 ml
- skořice 1 lžička
- lístky meduňky 1 dávka
1. Čerstvé jahody, meruňky a broskve rozmixujeme. Přidáme cukr (množství podle chuti), ovocnou směs přelejeme do nádoby a necháme zamrazit.
2. Hrušky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a dáme do rendlíku, kam přidáme víno, koření a cukr. Zahříváme, ale nevaříme. Asi deset minut udržujeme teplotu těsně pod bodem varu. Poté hrušky vyjmeme a zbytek šťávy svaříme. Touto omáčkou hrušky polejeme až na servírovacím talíři, kam přidáme zmrzlinu. Dezert podáváme s čerstvou meduňkou.
Zdroj: Domácí zmrzlina s opilou hruškou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-zmrzlina-s-opilou-hruskou [On-line 23.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář