Ingredience
- hladká mouka 5 lžic
- cukr 4 lžíce
- olej 100 ml
- vejce 4 kusy
- půl sáčku mandlových lupínků 1 dávka
- kypřící prášek 1 lžička
- bílá čokoláda 1 kus
- ovoce podle chuti (čerstvé borůvky a maliny) 1 dávka
krém:
- mascarpone 1 kus
- vanilkový lusk 1 kus
- vanilkový cukr 1 sáček
1.Vyšlehámesi vejce s cukrem,přidáme hladkou mouku,kypřicí prášek,olej a vyšleháme do hladka. Těsto vylijeme do vymazaných forem a upečeme v troubě dozlatova. 2. Bílou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, pak nalijeme na alobal v pekáči, vložíme do mrazáku, kde necháme ztvrdnout. 3. Mascarpone smícháme s cukrem a vanilkou. Vychladlé korpusydortíků rozkrojíme,potřemeze všech stran krémem,oblepíme plátky bílénalámané čokolády z mrazáku, které jsme si připravili,a nakonec ozdobíme čerstvým ovocem.
Zdroj: Dortík s kávou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dortik-s-kavou [On-line 01.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář