Suroviny:
- dršťky
- chorizo
- bílý chleba
- 2 rajčata
- mrkev
- cuketa
- řapíkatý celer
- bílá cibule
- červená cibule
- 2 stroužky česneku
- tymián
- uzená paprika
- vývar
- olivový olej
- sůl
- pepř
V kastrolu rozehřejte olivový olej, orestujte na něm rozdrcený česnek a po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zarestovaná, přisypte uzenou papriku, spojte, zalijte vývarem a vmíchejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Vložte větývku tymiánu, vařené dršťky, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 10 – 15 minut povařit.
Pak přidejte nakrájené chorizo a nechte ještě chvíli vařit.
V dalším kastrůlku zavařte vodu, osolte a vložte hoblinky mrkve, cukety a celeru. Povařte a potom vložte do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Pak ještě orestujte na olivovém oleji spolu s nakrájenou červenou cibulí. Osolte a opepřete.
Dršťky nandejte na talíř, ozdobte orestovanou zeleninou a plátkem choriza. Podávejte s bílým chlebem.
Zdroj: DRŠŤKY NA PAPRICE; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-muze [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář