reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drůbeží polévka s játrovými kendlíčky

Ingredience

  • kuřecí ořezy 400 g
  • středně velká cibule 1 kus
  • kořenová zelenina 300 g
  • nové koření 6 kuliček
  • celý černý pepř 6 kuliček
  • sůl 1 špetka

játrové knedlíčky:

  • drůbeží játra 100 g
  • česnek 4 stroužky
  • malá cibule 1 kus
  • vejce 1 kus
  • majoránka 2 lžičky
  • polohrubá mouka 2 lžíce
  • strouhanka na zahuštění 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

domácí nudle:

  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 200 g
  • lžička 1 lžička

Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme ořez a koření, zalijeme 2,5 litry vody a vaříme doměkka. Maso a skelet vyndáme a později přidáme játrové knedlíčky, domácí nudle a chvíli ještě povaříme. Na játrové knedlíčky všechny suroviny rozmixujeme, zahustíme strouhankou, tvoříme pevné kuličky, které zavaříme do polévky. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu. Na nudle zpracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku. Necháme ji chvíli proschnout, krájíme na pruhy a poté na tenké nudle.

Zdroj: Drůbeží polévka s játrovými kendlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-polevka-s-jatrovymi-kendlicky [On-line 08.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.