reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drůbeží vývar, knedlíčky, domácí nudle

Ingredience

  • stehna a kuřecí skelety 2 kusy
  • mrkev 1 kus
  • celer 1 kus
  • petržel 1 kus
  • snítky petrželové natě 1 dávka
  • nové koření 5 kuliček
  • celý pepř 3 kuličky
  • drůbeží játra 300 g
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • vejce 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

Vývar založím tak, že do chladné vody vložím drůbeží kosti a maso. Nechám uvařit a během varu sbírám pěnu. Pak přidám kořenovou zeleninu a koření a sůl, taktéž nať z petržele. Vařím asi dvě a půl hodiny. Poté vývar scedím a případně dochutím solí. Měkkou kořenovou zeleninu nakrájím na kostičky a vrátím do polévky, přidám i část obraného masa. Z namletých jater, strouhanky, vejce, česneku, majoránky a soli si udělám těsto na knedlíčky, které hezky vytvaruji a uvařím. Nakonec ještě klasicky uvařím ve vodě deset minut domácí nudle a polévku dozdobím petrželkou.

Zdroj: Drůbeží vývar, knedlíčky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-vyvar-knedlicky-domaci-nudle [On-line 31.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.