reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušená hovězí oháňka

Potřebujeme:

  • 1 kg hovězí oháňky
  • 100 gramů slaniny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 menší řapíkatý celer
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 lžíce brandy nebo koňaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 gramů másla
  • 20 gramů mouky
  • 500 ml červeného vína
  • sůl, pepř

Oháňku nasekáme na kousky. Do igelitového sáčku dáme mouku, sůl a pepř, vložíme nasekanou oháňku a protřesením ji obalíme. V papiňáku rozpálíme olivový olej, oháňku opečeme ze všech stran a zalijeme ji brandy, které zapálíme. Oháňku vyjmeme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, necháme jí zesklovatět a zalijeme červeným vínem. Papiňák zakryjeme a necháme pozvolna dusit asi dvě hodiny. Měkkou oháňku vyndáme ze šťávy, tu lehce zaprášíme moukou, povaříme a propasírujeme. Do hotové omáčky vmícháme lžíci studeného másla a dáme zpět oháňku. Podáváme s těstovinami.

V jiné variantě můžeme maso z oháňky obrat, natrhat na kousky a dát do nescezené zredukované šťávy.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dusena-hovezi-ohanka-10-3-2011.html

1 comment to Dušená hovězí oháňka

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.