Potřebujeme:
- 500 g vepřového plecka
- 500 g mladé mrkve
- 100 g slaniny
- 1 lžíci balzamického octa
- 20 malých cibulek
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci přírodního cukru
- 1 pórek
- sůl, mletý pepř
Oloupanou mladou mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu pokrájenou na malé kostičky rozpustíme v hrnci, přidáme maso pokrájené na kostky a po všech stranách opečeme. Přidáme cibulky a pórek pokrájený na kolečka, mrkev pokrájenou na vroubkované plátky, posekaný česnek a necháme zesklovatět. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a na malém plameni pozvolna pod pokličkou dusíme do měkka. Není třeba zahušťovat.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dusena-mrkev-s-veprovym-masem-2-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář