reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené jehněčí

Ingredience

  • mrkve 4 kusy
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • sůl a mletý pepř 1 špetka
  • řapíkaté celery 4 kusy
  • cibule 2 kusy
  • láhev červeného suchého vína 1 kus
  • několik snítek rozmarýnu 1 dávka
  • několik snítek šalvěje 1 dávka
  • extra panenský olej 1 dávka
  • kostka masového vývaru 1 kus
  • půlka citronu 1 kus
  • menší hlávka květáku 1 kus
  • brambory 1 kg
  • jehněčí maso 1 kg
  • celý pepř 6 kuliček
  • bobkové listy 2 kusy
  • nová koření 4 kusy
  • kuličky jalovce 4 kusy
  • cherry rajčátka na stonku 1 balení

Hlavní chod:
Dušené jehněčí s květákovými brambory

Postup:
1. Do většího hrnce pokrájíme směs mrkve, celeru a jedné cibule, přidáme bylinky + koření a maso. Zalijeme vínem a necháme v klidu marinovat nejlépe přes noc.
2. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Polijte červeným vínem, zalijte rajčaty a vývarem. Zakryté duste na nízkém plameni doměkka asi 90 minut. Zeleninu pak propasírujte.
3. Na přílohu uvařte v osolené vodě s půlkou citronu, květák doměkka a zvlášť brambory. Slijte a společně rozmačkejte. Přidejte trochu panenského olivového oleje a podávejte s jehněčím masem a orestovanými rajčátky, ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Zdroj: Dušené jehněčí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dusene-jehneci [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.