Suroviny
- máslové sušenky 2 balení
- čerstvé ovoce (jahody, borůvky nebo maliny)
- smetana ke šlehání 40% 1 ks
- máslo 1 ks
- strouhaná nebo sekaná čokoláda na ozdobu
- mascarpone 1 ks
- kvalitní hořká čokoláda
- moučkový cukr 2 lžičky
- vaječný koňak nebo bombardino 4-8 cl
Den předem si svaříme jednu šlehačku s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Sušenky si rozdrtíme a smícháme s máslem. Do dortové formy o průměru 20 cm vtlačíme na dno i boky sušenkovou směs a na ni poklademe předem očištěné a nachystané ovoce. Pár pěkných kousků si necháme na ozdobu. V misce si vyšleháme čokoládovou hmotu a potřeme s ní korpus s ovocem. V další misce si prošleháme mascarpone, moučkový cukr a vaječný koňak nebo bombardino. Až bude směs hladká, přidáme smetanu a šleháme, dokud směs neztuhne – pozor, nepřešlehat! Navrstvíme na tmavý krém, zarovnáme a posypeme připraveným zdobením. Při podávání ozdobíme ovocem.
Zdroj: Dvoubarevný krémový koláč s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dvoubarevny-kremovy-kolac-s-ovocem [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář