reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dvoubarevný krémový koláč s ovocem

Suroviny

  • máslové sušenky 2 balení
  • čerstvé ovoce (jahody, borůvky nebo maliny)
  • smetana ke šlehání 40% 1 ks
  • máslo 1 ks
  • strouhaná nebo sekaná čokoláda na ozdobu
  • mascarpone 1 ks
  • kvalitní hořká čokoláda
  • moučkový cukr 2 lžičky
  • vaječný koňak nebo bombardino 4-8 cl

Den předem si svaříme jednu šlehačku s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Sušenky si rozdrtíme a smícháme s máslem. Do dortové formy o průměru 20 cm vtlačíme na dno i boky sušenkovou směs a na ni poklademe předem očištěné a nachystané ovoce. Pár pěkných kousků si necháme na ozdobu. V misce si vyšleháme čokoládovou hmotu a potřeme s ní korpus s ovocem. V další misce si prošleháme mascarpone, moučkový cukr a vaječný koňak nebo bombardino. Až bude směs hladká, přidáme smetanu a šleháme, dokud směs neztuhne – pozor, nepřešlehat! Navrstvíme na tmavý krém, zarovnáme a posypeme připraveným zdobením. Při podávání ozdobíme ovocem.

Zdroj: Dvoubarevný krémový koláč s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dvoubarevny-kremovy-kolac-s-ovocem  [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.