Suroviny
- sůl
- česnek 4 stroužky
- cibule 1 ks
- hovězí vývar 500 ml
- olivový olej
- mletý pepř
- dýně hokkaidó 1 ks
- smetana na vaření 2 kelímky
- petržel
- zakysaná smetana 1 kelímek
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, poté přidáme dýni, kterou jsme umyli, zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky. Krátce osmahneme, podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř. Přiklopíme a vaříme do změknutí dýně (zhruba 30 minut). Poté odstavíme z plotny, přidáme petržel, česnek, smetanu a můžete přidat i trochu mléka. Poté ponorným mixérem rozmixujeme a ještě chvilku povaříme. Dýňová polévka má být hustá.
Když polévku naservírujeme, ozdobíme ji uprostřed talíře zakysanou smetanou a petrželkou.
Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-9 [On-line 27.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář